Chili og tålmodighet= chilikrydder

Å lage sitt eget chilikrydder er enkelt
Det man trenger er kun chili og tålmodighet

Det finnes ulike måter å tørke chili på
Jeg har valgt å lufttørke chili i en finmasket nettingpose
Dette tar laaang tid ja mine har hengt til tørking i hele høst
Selv om dette tar tid, så er det jo ikke noe jobb med tørkingen
Man kan selvsagt tørke de i ovn eller bruke en sopptørker eller lignende for å spare tid.

man kan også lage et mildt krydder og et sterkt krydder
På det milde krydderet fjjerner man både hinner og frø, mens det sterke beholder man noe frø og hinner
Ønsker man et skikkelig sterkt krydder beholder man alle frø og kjerner

jeg bruker hurtighakkeren til stavmikseren når jeg lager krydderet

oppbevares i tettlukket boks i tilnærmet ubegrenset tid
De frøene jeg ikke bruker i krydderet, dyrker jeg nye chili av

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *